Biografie
 

Kathleen Amant


Kathleen Amant (°Aalst, 1969) is freelance illustrator, auteur en grafisch ontwerper. Als illustrator leerde ze het vak door tekeningen te maken voor een wiskundemethode voor het eerste en tweede leerjaar.

Duizenden tekeningen maakte ze hiervoor.

In 2004 debuteerde Kathleen als schrijfster. Ze schreef twee boeken voor peuters waarin Anna, een ondernemende en ietwat ondeugende peuter, de hoofdrol speelt. Een jaar later liggen er al zes Anna-boekjes in de boekhandels. Ondertussen zijn er al 11 Anna-avonturen verschenen. De verhaaltjes zijn heel herkenbaar voor peuters, ze spelen zich af in hun eigen leefwereld, er ligt veel nadruk op emoties én er zit altijd een vleugje humor in. De tekeningen zijn warm van kleur en sober van beeld en spreken de kleinste lezertjes heel erg aan.

Daan Deze reeks boekjes van Anna kan je nu al vinden in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland en Korea. Voor Standaard Uitgeverij startte Kathleen de reeks 'kleine handjes' op. Dat is een reeks van doe- en kijkboeken voor peuters en kleuters. De reeks telt ondertussen al stickerboeken, kleur- en doeblokken, kijkboeken, met of zonder glitter of flappen. Een vleugje humor is nooit ver weg met af en toe een knipoog naar de ouders.

Kathleen maakt ook tekeningen voor Kind&Gezin.

Haar kinderen Din, Arend en Noa zijn haar grootste bron van inspiratie.

 
 

kleine handjes

©2007 Standaard Uitgeverij nv