Over kleine handjes
 

Kleine Handjes worden groter.Daan


In mei 2006 verscheen Kathleen Amant met een spiksplinternieuwe peuterboekenreeks op het toneel. Kleine Handjes. Kleurrijk, speels en eenvoudig. In 2007 komt daar een heel belangrijk sleutelbegrip bij. Leerzaam. Zo zijn kinderen in Mijn Wereld zelf aan het woord over gebeurtenissen uit hun leefwereld. Kleuren is niet langer zomaar kleuren in Educatieve kleurplaten. Ze leren meteen ook een aantal tegenstellingen zoals zomer en winter en blij en boos. Peuters en kleuters leren ook de basisprincipes van het internet op www.kleinehandjes.be. Op maat gemaakt van de kleinste handjes.


Kleine handjes online

Peuters en kleuters kunnen voortaan ook terecht op het internet. Standaard Uitgeverij ontwikkelde een site ontwikkeld op maat van de allerkleinste handjes. Ze leren er werken met de muis aan de hand van een aantal zeer eenvoudige en duidelijke spelletjes. Ook hier wordt weer de nadruk gelegd op het leerzame. Zo leren kinderen tijdens het spelen wie groot en klein is of welk dier waar zit in het memoryspel.

Op belangrijke momenten kunnen kinderen samen met mama of papa een e-card versturen. Groot nieuws voor oma wanneer de grote wc bijvoorbeeld geen enkel probleem meer vormt, kan nu gewoon via het internet verteld worden. Bovendien kunnen de kindjes zich inschrijven om een e-card van Daan te ontvangen.

Er is ook heel wat voor Kleine Handjes thuis of in de klas. Leuke kleurprenten, spelletjes, oefeningen, knutselopdrachten… kunnen gedownload worden zodat er ook offline heel wat gekleurd, geplakt en gelezen kan worden.

Onder de ‘Grote Handjes’ krijgen de grote mensen informatie over ‘Kleine Handjes’, Kathleen Amant en over kleine handjes op het internet.

 
 

kleine handjes

©2007 Standaard Uitgeverij nv